Obaveštenja

FINALNA KONFERENCIJA PROJEKTA “PODRŠKA IZVOZU MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA U REPUBLIKU BUGARSKU“

Dana 26.04.2017. u Press Centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu, održana je Finalna konferencija projekta „Podrška izvozu MSPP u Republiku Bugarsku“. Projekat je realizovala Jugoistočna razvojna mreža (Asocijacija akreditovanih regionalnih razvojnih agencija južne i istočne Srbije) koju čine:

- Regionalna Razvojna Agencija – „Jug“

- Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

- RARIS, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije

- Regionalna razvojna agencija „Braničevo – Podunavlje“

Projekat je finansirala Razvojna agencija Srbije u okviru svog Programa podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi u 2016. godini.

  • izrađena Studija „Sektorska analiza izvoznog potencijala MSPP u Republiku Bugarsku“. Ova studija je definisala šest najperspektivnijih sektora i 23 delatnosti u kojima je moguće ostvariti dobre izvozne rezultate u Bugarskoj. Studija je na taj način postala  smernica i pokazatelj pravca u kojima izvozni napori mogu da se usmere i daju pozitivne rezultate;
  • izrađen i  štampan „Vodič za izvoz u Republiku Bugarsku“ koji predstavlja praktičan alat za MSPP u pravcu povećanja izvoza u Bugarsku;
  • realizovane obuke o izvozu u Bugarsku za predstavnike MSPP-a u jugoistočnoj Srbiji.

Svi glavni rezultati projekta: Studija „Sektorska analiza izvoznog potencijala MSPP u Republiku Bugarsku“ i  „Vodič za izvoz u Republiku Bugarsku“ su dostupni na internet stranici Jugoistočne razvojne mreže.